Vloerverwarming

Vloerverwarming is uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. De temperatuur is makkelijk te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Het is ook een onzichtbaar én een zuinige manier om te verwarmen.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Een groot voordeel van vloerverwarming is de lage energiekost. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten.

Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo’n 35°C. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren die een hogere watertemperatuur vereisen.

Verwarming in de vloer werkt met stralingswarmte via verwarmingsbuizen onder de vloer. Deze verwarmingsbuizen worden op een vaste afstand van elkaar gelegd over de volledige ruimte. Door deze gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond, bereik je sneller een comfortgevoel. De thermostaat kunt u dan gerust 2°C lager zetten om het  zelfde comfort te krijgen als bij radiatorverwarming.

In vergelijking met andere verwarmingsmethoden kost het wel meer in aankoop maar het rendement van vloerverwarming is een stuk gunstiger. Door de betere warmteverdeling en het voordeliger energieverbruik verdient u de hogere kostprijs zeker terug.

Interesse? Neem contact op.

Franky Delannoi
Commercieel technisch adviseur
T 011 54 06 00 – e-mail: franky.delannoi@molsnv.be